(NBC)Nederlandse Brakkenclub, (Website: www.xs4all.nl/~brakken/nbcnbcframe.htm)
Een Duitse Brak kost rond de 550 euro.
De Duitse Brak behoort tot de lopende jachthonden. In de 19e eeuw werd de rasstandaard voor de Duitse Brak opgesteld. De Duitse Brak in zijn huidige verschijningsvorm komt vooral veel voor in Olpe in het Sauerland en wordt gebruikt voor de jacht op haas, konijn, wild zwijn en edelhert. (Bron: www.xs4all.nl/~brakken/nbcnbcframe.htm)
Jachthond.
De Duitse Brak is een huishond en jachthond.
Brakken zijn zachtaardige, aanhankelijke tot iets verlegen honden met een sterke jachtpassie. In huis is het een ideale hond, lief, rustig en gehoorzaam, echter buiten is het een fervent jager. De hond kan soms enkele uren de hort op zijn, maar komt altijd weer terug waar hij is verdwenen.
Het typerende (jacht)karakter kan behouden worden als men de Duitse Brak met aandacht en zorg opvoedt. Consequent zijn is erg belangrijk. Met het belonen van goed gedrag wordt meer bereikt dan met het bestraffen van verkeerd gedrag.
De Duitse Brak is een lichtgebouwde drie-kleurige jachthond, die hoog op de benen staat, met sterke voeten en aaneengesloten tenen. De Duitse Brak heeft een gestrekt adellijk hoofd met een vleeskleurige vlinderneus: het kenmerk van de Duitse Brak.
De Duitse Brak is sterk gebouwd. Het lichaam lichtelijk opgetrokken.
Voor een kortharige hond is de vacht van de Duitse Brak lang. Zeer dicht, hard, bijna borstelig. Dicht en goed behaard op de buik.
De staart van de Duitse Brak wordt hangend of met een lichte boog omhoog gedragen.
Er is slechts één kleurvariëteit, namelijk rood met zwart zadel en een witte aftekening zoals een doorlopende bles, witte snuit, borst, puntje van de staart en bij voorkeur een gesloten halsring.
De schofthoogte van de Duitse Brak varieert van 40-53 cm.
Deze aandoeningen komen bij dit ras vaker voor dan gemiddeld en zijn bewezen erfelijk of er bestaat een zwaar vermoeden dat de ziekte erfelijk is. Het wel of niet optreden van de ziekte is sterk afhankelijk van de manier van overerving van de genen van de ouderdieren. >> Lees meer over erfelijkheid en overerving .
Belangrijke en relatief veel voorkomende aandoeningen in dit ras. Deze aandoeningen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en medisch en/of chirurgisch ingrijpen noodzakelijk maken.
Minder vaak voorkomende en/of minder ernstige aandoeningen bij dit ras.
Deze aandoeningen komen slechts sporadisch voor bij dit ras.
Deze aandoeningen zijn op zich niet erfelijk maar komen vaker voor door de anatomische bouw van dit ras. Deze anatomische bouw is wel weer erfelijk en de kenmerken behoren zelfs tot de raskenmerken.
Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel of genoemde aandoeningen? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord. Mist u nog belangrijke informatie op deze pagina? Stel ons dan op de hoogte via de mail.