DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

In-huis laboratorium

Elke DierenDokterskliniek heeft een binnenshuis een eigen IDEXX-laboratorium voor o.a. bloedonderzoek. Daardoor is snelle uitgebreidere diagnostiek mogelijk en kunnen wij eerder de goede behandeling voor uw hond of kat inzetten. Bij bloedonderzoek bijvoorbeeld kunt u wachten op de uitslag. Slechts een enkele keer zullen wij onderzoeken opsturen naar een gerenomeerd laboratorium.Laboratorium

Bloedonderzoek

Voor bloedonderzoek is hoeven wij meestal slechts 0.5-1 ml bloed van uw huisdier af te nemen. Dit kan uit de hals of uit de poot. Met behulp van ons “in house” laboratorium kunnen wij de volgende bloedonderzoeken doen:laboratorium.jpg

Organen
Met het bloedanalyseapparaat kunnen wij onder andere lever-, nier-, schildklier- en darmaandoeningen, suikerziekte, ontstekingen, bepaalde tumoren diagnosticeren. Deze onderzoeken zijn klaar terwijl u wacht.

Virusaandoeningen
snaptest.jpgVirusaandoeningen als Felv/FIV en katteziekte bij de kat en parvovirus bij de hond kunnen wij diagnosticeren mbv de zogenaamde snaptesten. Ook deze onderzoeken zijn klaar terwijl u wacht.

Progesteronbepaling
Progesteronbepaling ter bepaling van het optimale dekkingstijdstip is ook mogelijk. Meestal nemen wij ’s morgens bloed af en heeft u aan het begin van de middag de uitslag. Bij DierenDokters Ede krijgt u een exacte waarde.

microsporum.gifSchimmelkweek 

Wordt uw kat (of hond) verdacht van een schimmel in de vacht, dan kunnen wij een schimmelkweek inzetten. De uitslag is tussen de 5 en 10 dagen bekend. Bij sterke verdenking vinden wij het vaak verstandig om de uitslag niet af te wachten maar vast te gaan behandelen.

Urineonderzoek  

urinetest.jpgUrineonderzoek kan belangrijk zijn bij de diagnostiek van nier- en blaasaandoeningen. Ook bij patiënten die veel drinken en plassen is urineonderzoek van toegevoegde waarde. U kunt wachten op de uitslag.

Ontlastingsonderzoek

eispoelworm.gifBij problemen van dunne ontlasting, persen op de ontlasting en problemen met wormen is ontlastingsonderzoek erg nuttig. De ontlasting wordt dan onder de microscoop bekeken. In een aantal gevallen is het nodig om een zogenaamd flotatieonderzoek te doen. De ontlasting wordt dan eerst in een vloeistof ingezet waardoor alle parasieten en/of eieren boven komen drijven. Dit preparaat kan vervolgens weer onder de microscoop worden bekeken.

cytologie.jpgMicroscopisch onderzoek

Bij huid-, oor-, urine en ontlastingsproblemen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van microscopisch onderzoek. In een aantal gevallen maken wij speciale kleuringen van onderzoeksmateriaal. Zo kunnen bacterien, gisten en schimmels beter zichtbaar gemaakt worden.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak