Om maar met het belangrijkste te beginnen; de veiligheid. De meeste honden worden nog steeds los in de auto vervoerd. Dit kan echter nogal tot gevaarlijke situaties leiden;
Het beste voor de veiligheid van jouw hond, jezelf en jouw medepassagiers is dan ook om je hond vast te zetten.
Achterbank
Zit jouw hond op de achterbank, dan zet je hem het beste vast met een speciale hondengordel, een reismand of een kleine kennel. Zet een reismand of kleine kennel dwars op de rijrichting en vastgegespt tegen de rugleuning.
Bagageruimte
Vervoer je jouw hond liever in de bagageruimte van de auto , dan is absoluut een speciale autokennel de veiligste optie. Ook een reiskennel van goede kwaliteit is een optie, maar zet deze dan tegen liefst dwars tegen de achterkant van de rugleuning vast. Kies je ervoor om je hond los in de bagageruimte te vervoeren, gebruik dan een autorek om te voorkomen dat de hond bij een aanrijding door de auto naar voren schiet.
In Duitsland ben je verplicht om je huisdier en dus ook je hond vast te zetten tijdens het rijden, dat betekent dus op zijn minst een autogordel! In overige landen zoals Nederland, België en Frankrijk is niet expliciet genoemd dat je jouw hond vast moet zetten in de auto, maar wordt wel heel algemeen gesteld dat je beboet kan worden wanneer je door onveilige situaties van inzittenden en lading je taak als bestuurder niet naar behoren kunt uitvoeren.
Niet iedereen heeft een goed werkende airconditioning in de auto. In dat geval kan het klimaat, zeker op een warme dag en bij langere ritten, nogal benauwend worden. Dit is niet alleen oncomfortabel voor de hond, maar ook gevaarlijk voor de rijprestaties. Stop dan regelmatig om een frisse neus te pakken en laat dan ook de hond even uit de auto.
Wil je jouw hond extra verkoeling geven tijdens de reis? Dan kan dat met een speciale koeldeken of speciale halsbanden met verkoelende gel erin.
Het kan niet vaak genoeg gezegd; Laat een hond op een warme dag, zelfs niet even, alleen in de auto. Zelfs bij een buitentemperatuur van 20 graden, kan de temperatuur van een auto in de zon al gauw oplopen tot 40-50 graden! Een levensbedreigende oververhitting ligt dan ook snel op de loer. Helaas zie je hier elk jaar weer vervelende berichten van in de media.
Heb je een jonge hond? Wen hem dan al snel aan autorijden. Begin met kleine stukjes autorijden (met een medepassagier!) en voer langzaam de lengte van de ritjes op. Beloon voor goed gedrag (wat lekkers of spelen na de rit).
Ook honden kunnen last hebben van wagenziekte. Verschijnselen zijn braken en speekselen. Een raampje een klein stukje (!) openen voor wat frisse lucht kan wat helpen. Geef in ieder geval geen eten direct voor de autorit. Heeft jouw hond last van wagenziekte, vraag dan aan je dierenarts om wagenziektetabletjes voor de hond.
Is jouw hond heel erg gestresst tijdens het autorijden, dan zou je de Adaptil spray of Adaptil tabletten eens kunnen proberen, niet elke hond reageert hier voldoende op , maar het is de moeite van het proberen waard.
Rijd je normaal alleen maar korte stukjes en heb je een vakantie gepland waarbij jouw hond meerdere uren in de auto moet zitten? Dan is het verstandig om eerst eens een langere trip van een uur, anderhalf uur te proberen. Zo kan je zien hoe jouw hond reageert en kom je er achter of jouw hond misschien last heeft van wagenziekte. Niets is namelijk zo vervelend dat je daar na een paar uur op reis pas achter komt.
Maak je een wat langere autotrip, dan is het goed om aan een paar zaken te denken om mee te nemen. Houd er ook rekening mee dat je met pech onderweg kunt komen te staan;
Oudere honden of honden met artrose stappen niet meer zo soepel in en uit de auto. Gelukkig bestaan hier verschillende hondenloopplanken voor om ze daarmee te helpen. Handig voor de grotere hond en wanneer u zelf de hond niet meer zo gemakkelijk in de auto tilt.
Heb je net een nieuwe auto of bijvoorbeeld een leaseauto en wil je het interieur van jouw auto beschermen, dan bestaan daar ook mooie oplossingen voor. Er zijn speciale hondendekens te koop waarmee je de achterbank én de achterkant van de voorstoelen op een uitstekende manier beschermt. Ook zijn er dekens speciaal voor de bagageruimte, waarmee je de gehele bagageruimte tegen vuil en hondenharen beschermt én de bumper tegen krassen tijdens het in de auto springen.
Wanneer je met je hond naar het buitenland gaat (met of zonder auto), dan is het goed om rekening te houden met de verplichtingen per land. In ieder geval verplicht zijn een geldige rabiësvaccinatie, een dierenpaspoort en je hond moet gechipt zijn. Meer hierover lees je in hier artikel Reizen met dieren.
Wij wensen je veel en veilig reisplezier met je hond!
Reacties (5)
rik
antwoord
jack russell
antwoord
Tinki
antwoord
Labrador opvoeden
antwoord
AllaSl
Охваты никакие, затраты никто не считал. В общем, все сделано через жопу". Я даже не буду останавливаться на том, что большие охваты нельзя было подучить в силу механики акции и затраты можно было вполне прикинуть из содержания кейса. сети чисто продавать, то аудитория закроет дверь прямо перед Вашим носом [url= https://vk-pro.top/]накрутка друзей бесплатно дешево[/url] . Они существенно меньше полученной прибыли. А то, что акция сразу принесла неплохой заработок заказчику, и есть ее основной плюс. SMM приносит прибиль, не это ли главное? :) К тому же, комментарий был высказан в достаточно грубой форме, что вообще непрофессионально. Я сам хотел отработать это негатив, но не успел :) А сделать это было очень просто: написать то, что я сказал выше и попросить внимательно прочитать кейс. Чего и вам советую всегда, когда видите все основания написать что-то негативное.
antwoord